ianuarie 17, 2021
POLITICA STIRI

Kelemen Hunor, replică pentru Rareș Bogdan – ”A învățat asta de la Iohannis sau Iohannis a învățat de la el?”

Kelemen Hunor îl acuză pe prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan că se foloseşte de UDMR ca să atace PSD-ul. Liderul UDMR afirmă că nu ştie dacă Rareș Bogdan „a învăţat de la Iohannis sau Iohannis a învăţat de la Rareş Bogdan acest gen de strategie”.

“Să-l lăsăm pe Rareş Bogdan, nu o să discut ce vorbeşte Rareş Bogdan. Aceste amendamente au fost votate de Parlament. Şi de PNL şi de PSD şi de noi. A fost o lege atacată de Iohannis la CCR. Nu e despre minoritatea maghiară, decât într-o foarte mică măsură pentru că se poate da examenul la facultate în limba maternă şi coeficientul de finanţare pentru toate limbele înafară de limba română.

Ceea ce face Rareş Bogdan e o luptă cu PSD-ul. Ne bagă şi pe noi aşa cum a învăţat de la Iohannis sau cum a învăţat Iohannis de la Rareş Bogdan, fiindă aici nu se ştie cine de la cine a învăţat. Nici nu contează. Preşedintele comisiei e de la PNL. După ce CCR a respins acea lege pe procedură, noi am făcut din nou propunere legislativă.

A trecut de ambele camere, nu a fost scandal fiindcă nu e vorba de minoritatea maghiară în primul rând. Am depus din nou ca să corectăm acel viciu de procedură. Acum a găsit un proiect şi Rareş Bogdan ca să intre în război cu PSD-ul. Eu zic domle, intră în război cu PSD-ul, e treaba voastră. E frumos un război politic între PNL şi PSD, dar nu ne băgaţi pe noi. Răzbunaţi-vă unii pe alţii fără UDMR” – a spus Hunor pentru Adevărul.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/RMDSZ/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *