Au trecut 60 de zile și măștile de protecție nu au ajuns la persoanele nevoiașe. Orban anunță rezilierea contractului dacă măștile nu vor fi livrate până luni

Primele 13 milioane de măști din cele peste 100 de milioane trebuiau să ajungă deja în România, conform contractului  încheiat între Ministerul Sănătății și Naguma Medical Supply SRL.

Primul lot trebuia să vină la două zile de la constituirea garanției de bună execuție, care trebuie depusă în maximum 5 zile de la semnarea contractului. Contractul subsecvent a fost semnat marțea trecută, pe data de 11 august. De atunci au trecut 9 zile. Altfel spus, măștile trebuiau să fie deja în România.

Guvernul anunțase în urmă cu 60 de zile că măștile vor ajunge la persoanele nevoiașe.

Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul unei vizite de lucru în Gorj, că va rezilia contractul pentru măștile persoanelor vulnerabile dacă firma care a câștigat licitația nu le va livra până luni. Orban a explicat și că achiziționarea acestora a fost întârziată de contestarea licitației, atât la CNSC, cât și în instanță.

„Câştigătorul licitaţiei avea obligaţia ca, în termen de cinci zile, să depună scrisoare de garanţie, urmând să înceapă cele şapte zile de derulare a contractului. Suntem în situaţia în care câştigătorul licitaţiei nu a depus în termenul de cinci zile, crezând că beneficiază de clauza de remediere care este inclusă în contractul respectiv. Săptămâna următoare, Ministerul Sănătăţii va lua o decizie care e foarte clară – rezilierea contractului în cazul în care luni nu vin cu măştile cei care au câştigat licitaţia şi trecerea la firma de pe locul 2 pentru a livra măştile prevăzute în contract. (…) Am convingerea că Ministerul Sănătăţii va finaliza licitaţia şi măştile vor ajunge la persoanele vulnerabile pentru care am prevăzut banii respectivi şi i-am alocat din Fondul de rezervă al Guvernului” – a spus Ludovic Orban, la finalul unei vizite de lucru în Gorj

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pnl.ro/