aprilie 17, 2021
SOCIAL STIRI

Sectorul 3 este sufocat din cauza lipsei parcărilor

Parcul auto din România crește constant iar infrastructura rutieră nu poate ţine pasul. În București sunt 1,4 milioane de mașini înmatriculate oficial, la care se adaugă cele aflate în tranzit. Potrivit datelor INS, populația Capitalei este de 1,8 milioane de locuitori, ceea ce ar însemna o raportare aproximativă de o mașină la un locuitor. Sectorul 3 este unitatea administrativă cu cei mai mulți locuitori după București, având 473.114 locuitori.

Negoiță vinde spațiu de parcare pe carosabil

Incapabile să construiască parcări etajate, unele primării de sector caută soluţii mai ieftine şi mai rapide. Astfel, în Sectorul 3, primăria a început să transforme unele benzi de circulație în parcări de reședință.

Aleea Fetești, din cartierul Titan, era o arteră cu două sensuri de circulație și câteva locuri de parcare de reședință. Negoiță a betonat însă o parte din spațiile verzi și a lăsat copacii pe mijlocul noilor trotuare. Marea surpriză este că o bandă întreagă de circulație a fost transformată în parcare.

Primăria a distrus 10 hectare de spațiu verde pentru a face parcări și parcări tot nu sunt

Conform unui studiu al Hotnews, primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță,  a tăiat în ultimii ani fâșii din grădinile blocurilor pentru a face parcări de reședință. Un inventar făcut de USR Sector 3 arată că în ultimii ani s-a tăiat din grădinile blocurilor de pe 70 de străzi o suprafața de spațiu verde de circa 10 hectare.

O parte dintre cetățeni contestă soluția primăriei și cer primarului Robert Negoiță să nu mai betoneze spațiile verzi și să facă parcări etajate, chiar dacă sunt mai scumpe.

Deși a distrus spațiul verde și a îngustat străzile, Robert Negoiță nu a rezolvat nici pe departe problema parcărilor. Sectorul 3 este cel mai aglomerat sector din punct de vedere al locurilor de parcare.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/USRsector3/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *