Președintele Europol despre relația bolnavă dintre politic și lumea interlopă – Politicienii primesc la sacoșă sume de bani prin care își finanțează campaniile

Întru-un interviu acordat SpotMedia, Cosmin Andreica, președintele sindicatului polițistilor Europol, vorbește despre problemele din poliție.

Confirmați suspiciunile că există un anumit fel de complicitate între clanurile de interlopi, partidele politice și Poliție?

”Există și este evidentă. În momentul în care aceste grupări ajung la un anumit nivel, ele vor să cumpere influență. Influența o cumpără de la oamenii din zona politică, pentru că aceștia, prin clientela lor politică, pe care o au plasată în instituțiile publice și în autoritățile statului, reușesc să controleze anumite segmente.

Evident este și că în Poliție avem în continuare o influență excesivă, anormală, a politicului în ceea ce privește numirea pe funcțiile de conducere, și avem nenumărate exemple. Și atunci, în momentul în care partidele își pun oamenii în funcții, vorbim despre o complicitate fără echivoc.”

Am înțeles ce câștigă clanurile. Dar ce câștigă politicienii protejând clanurile de interlopi?

”Politicienii câștigă bani. Politicienii primesc la sacoșă sau la pachet importante sume de bani, prin intermediul cărora, iată, în trecut își finanțau campania electorală. Iar pentru viitor, pentru că ne digitalizăm și ne adaptăm la vremurile pe care le trăim, vedem că s-au adaptat și politicienii, în sensul că investesc foarte mult în zona de social-media pentru a se promova.

Apoi, folosesc acești bani de la grupările infracționale pentru a plăti oamenii să vină la vot, mai ales în zonele sărace și în zonele rurale, pentru că în orice societate unde vorbim despre o lipsă de educație sau de un nivel scăzut al educației e clar că vorbim și despre un risc mult mai mare de a compromite sau de a manipula oamenii, electoratul.

Cam acestea sunt beneficiile financiare pe care le au politicienii din partea grupărilor infracționale.”

Continuarea pe SpotMedia.ro

 

 

 

Sursă foto –