aprilie 10, 2021
SOCIAL STIRI

CTP replică dură pentru regizorul Cristi Puiu – ”Dacă nu ar fi o măgărie agitatorică, ar trebui să-l consider de-a dreptul idiot”

Conform Digi24, Cristian Tudor Popescu a reacţionat extrem de dur, după discursul regizorul Cristi Puiu, care a îndemnat spectatorii să nu poarte mască şi a criticat măsurile anti-COVID. Jurnalistul consideră că regizorul ”a făcut o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul”.

”Dânsul a făcut o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul. Dacă n-aș lua în considerare această posibilitate, ar trebui să îl consider pe domnul Puiu, pe distinsul regizor Cristi Puiu, de-a dreptul idiot!”

”Un mare umanist

Regizorul Cristi Puiu zice așa: „Să stați cu masca pe față să vă uitați la un film de 200 de minute este inuman”.

E vorba de ultimul său film, „Malmkrog”, proiectat în aer liber la TIFF Cluj.

Și continuă: „Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite”.

Pun și eu niște întrebări domnului regizor Puiu, de la o mare distanță, nu numai socială, întrucât n-am fost la sesiunea Q&A de după film:

  1. Să ne uităm, cu sau fără mască pe față, la un film de 3 ore și 20 de minute, o fi uman?
  2. Până să-i trateze puterea, cum spune dl Puiu, românașii veseli nu se tratează ei cu covid unii pe alții ca niște vite bolnave de boala vacii nebune?

2 bis: Oare ce gust ar avea laptele bovinelor care ar fi ținute cu ochii pe filmul dlui Puiu 200 de minute?

  1. După ce își mai vizionează încă o dată capul de operă „Malmkrog”, firește, fără mască pe figură, ca un luptător întru libertate ce este, poate că autorul „Morții domnului Lăzărescu” găsește timp să citească următoarea știre:

„Printre zecile de oameni uciși de covid în ultimele 24 de ore se află și o femeie însărcinată în 6 luni și o săptămână, care a murit la spitalul județean din Alba Iulia. Avea 33 de ani și nicio altă afecțiune în afară de infecția cu sars-cov 2, care i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică și insuficiență respiratorie acută”.

Și să mai răspundă la o întrebare: „Să vrei să respiri și să nu mai poți să respiri, deși ai, de zile întregi, un tub băgat pe gât, oare cât de inuman este?”.

P.S.

  1. Cam câți malmkrogi pe zi crede dl Puiu că stă un medic într-un spital covid cu masca pe pielea feței?” – a scris CTP pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CTPopescu/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *