Rusia a dezvolat un medicament împotriva Covid-19. Germania a cumpărat 260.000 de comprimate din noul medicament numit Avifavir

Conform DW.com, autoritățile ruse au aprobat un medicament numit Favipiravir, la sfârșitul lunii mai. A fost dezvoltat de către RDIF împreună cu compania KhimRar, din orașul Khimki. Formula se bazează pe preparatul japonez împotriva gripei, cu același nume, Favipiravir, cunoscut în farmacii sub marca Avigan.

În Rusia, medicamentul japonez a fost „ușor modificat”, după cum a declarat Dmitriev la o întâlnire cu președintele Vladimir Putin. În iunie, clinicile ruse au primit, pentru prima dată, medicamentul fabricat în Rusia împotriva COVID-19 sub denumirea comercială Avifavir. Acesta este menționat în mass-media drept „remediul rusesc împotriva noului coronavirus”.

Ministerul Federal al Sănătății din Germania a informat că aproximativ 260.000 de comprimate Avigan pentru tratamentul manifestărilor severe de COVID-19, în cazul unui nou val de coronavirus, au fost achiziționate și distribuite în anumite clinici.

Continuarea pe Deutsche Welle

 

 

Sursă foto – dw.com