Mirel Palada – E foarte interesantă schimbarea la față a tefeleilor la adresa bolii și a morții și a suferinței. Până relativ recent, până să înceapă Covidul, tefeleii erau de un nazism ireproșabil

Sociologul Mirel Palada a publicat pe pagina de Facebook o analiză în care arată schimbarea percepției tinerei generații odată cu apariția pandemiei de covid-19:

”E foarte interesantă schimbarea la față a tefeleilor la adresa bolii și a morții și a suferinței.

Pînă relativ recent, pînă să înceapă Covidul, tefeleii erau de un nazism ireproșabil.

Bătrînii suferă pentru că nu li se măresc pensiile și nu au bani de medicamente? Să sufere, dă-i încolo de suboameni.

Importantă e eficiența necruțătoare, plus valoarea care se duce în paradisurile fiscale, la stăpînii noștri care ne spală pe creieri că trebuie să producem mult și să fim eficienți.

Săracii suferă și mor de sărăcie? Dă-i încolo de suboameni. Să sufere și să moară. Nu ne pasă. Din contră, ne distrează. Distracția nemiloasă e la modă printre tefelei.

Ia uite la noi cu cîtă scîrbă și cu cîtă eleganță aruncăm cu bancnote mici în bătrîni și în săraci, privindu-i cum se apleacă să le culeagă de pe jos. E frumos. Nazism în de cea mai curată calitate.

Eee, acuma a venit moartea peste ei. Covidul, ce să vezi, s-ar cam prea putea să-i atingă și pe ei. Mai puțin, că tot din bătrîni seceră bestia. Dar orișicum.

Propaganda oficială spune că mor și de-ăia fără comorbidități. Și dacă a zis propaganda oficială, înseamnă că e groasă. Căci noi credem tot ce zice propaganda oficială pro-nazistă. Că ne întărește preconcepțiile și ne gîdilă la orgoliul de virtue signaling.

Și li s-a făcut frică. Aoleu, s-ar prea putea să murim și noi. Nu doar bătrînii. Nu doar săracii și știrbii.

S-ar putea să ne ia Covidul și pe noi, indiferent cît de principiali și de deontologi sîntem și indiferent cîte poze punem pe Instagram ce tineri frumoși și naziști sîntem noi.

Și atunci, dintr-o dată, a dat smerenia peste ei. A dat responsabilitatea pentru alții peste ei. Să avem grijă! Să purtăm mască! Mor oameni! E dezastru!! Fiți responsabili!!!

Ei aș. Îi doare pe ei la bască dacă mor alții. Doar știm asta. De ani de zile tot ne demonstrează că ceilalți pentru ei nu sînt oameni, ci doar biete păpuși de demonizat și de disprețuit și de urît.

Pe ei dintr-o dată îi disperă faptul că s-ar prea putea să moară ei. Tineri. Frumoși. Liberi. Superbi. Naziști în perfecțiunea lor nazistă necruțătoare.

Cum să murim tineri și frumoși și liberi și superbi, cînd avem toată viața înainte? Nu e corect! Să facem ceva! Să purtăm măști! Să renunțăm la libertate! Să facem orice, dar să nu murim.

Noi nu trebuie să murim. Doar ăilalți trebuie să moară, primitivii, știrbii, proștii, țărănii, bătrînii, săracii…

Vedeți cum se învață empatia? Vedeți cum se învață creștinismul? Prin frică.

E bine. E bine. Așa se maturizează tefeleii la cap.

Și se vor mai maturiza încă o dată, cînd pe măsură ce trec anii vor îmbătrîni și ei și vor veni alții din urmă să-i scuipe și să-i disprețuiască și să le dorească moartea și să arunce cu bani mărunți în ei, să-i admire cum culeg pomana de pe jos.

E bine. E bine. Ghinion…” – a scris Palada pe pagina de  Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/MirelTPalada/