Andrei Caramitru despre criza medicală – ”Weber și CCR sunt efectiv criminali în masă și îmi măsor cuvintele”

Andrei Caramitru a scris pe pagina de Facebook:

”De ce nu putem opri covid-ul? De ce avem cel mai mare număr de decese acum in UE?

In primul rând – a fost decizia lui Weber și a CCR de a “elibera” 4000 de infectați. In medie, ăștia au dat la încă 6000 care au mai dat și ei, la rândul lor, la încă cel puțin 6000. 12 mii de cazuri suplimentare. O mare parte a creșterii. Weber și CCR sunt efectiv criminali in masă și îmi masor cuvintele.

Dar e și o problema de lipsa de respect a regulilor in câteva zone specifice unde au fost permise grupuri mari – acolo s-a răspândit virusul masiv:
* Firmele mici, multe care transporta oameni cu microbuze la munca și care NU respecta regulile (eu văd cel putin 2-3 microbuze de-astea zilnic in Bucuresti). Și uite asa au explodat sate și județe din jurul orașelor mari
* Cluburi, anumite terase și concesionari de plaje de la mare – care NU au impus nici o regula. Am văzut toți imaginile, am citit Ca sa vina bani cât mai multi
* Proprietari de pensiuni și de vile (la mare, munte) – care au permis sa vina găști mari de oameni care au stat claie peste gramada in interior zile in șir. S-au infectat așa mii de oameni (inclusiv proprietarii caselor)
* Anumite culte / biserici unde nu s-a respectat nimic.

Poliția și instituțiile statului trebuiau sa verifice la sânge non stop zonele astea de risc. Trebuiau sa ii oprească pe nebunii plătiți de ruși care au lansat teoriile conspirației. Nu au făcut-o. Aici vinovat principal este Vela, care probabil s-a gândit ca supăra lumea și vai vai se pierd voturi sau el nu o sa mai fie popular. Vela sta lângă Weber și CCR ca mare vinovat.

Acum nu știu ce se va întâmpla, chiar dacă se stabilizează numărul de cazuri noi. Nu știu in câte zile nu vor mai fi locuri la ATi. Nu știu dacă și când vom depăși 50/60/80 de decese pe zi. Însă trecem printr-o tragedie mare acum, care putea fi evitata. Dacă Weber și Dorneanu nu erau criminali, nu jucau după directia Rusiei, și dacă Vela își făcea treaba.”

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Andrei-Caramitru-105457967891237/