aprilie 14, 2021
ECONOMIE FEATURED STIRI

Olandezii de la Damen concediază 870 de angajați de pe șantierele din Galați și Mangalia

Grupul olandez Damen, care controlează în România două șantiere navale, cele din Mangalia și Galați, a anunțat concedierea a 870 de angajați de la noi din țară. 547 de angajaţi vor fi disponibilizaţi, până la sfârşitul anului, la Şantierul Naval Damen din Galaţi.

“La ȋnceputul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei ȋn condiţii de zero emisii de carbon dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. Ȋn acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o ȋncetinire a activităţii ȋn segmentul offshore. Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza ȋn jur de 1.050 angajaţi din ȋntreaga lume.

Modificările organizaţionale vizează, ȋn cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. Ȋn România, se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi, ȋn vreme ce ȋn Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173. Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup” – se arată în comunicatul Damen

 

 

Sursă foto  – https://www.facebook.com/DamenShipyards/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *