Președintele Klaus Iohannis – ”O creștere de 40% a pensiilor nu este posibilă, pur și simplu nu sunt bani”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă, la palatul Cotroceni. Președintele a anunțat că va avea o întâlnire cu ministrul de Interne și șeful DSU, pentru că situația epidemiei este extrem de gravă și trebuie ținută sub control. În privința alegerilor locale, Iohannis a spus că se va lua o decizie până la mijlocul lunii august.

Președintele a vorbit și despre creșterea pensiilor și a alocațiilor:

„Nu sunt bani pentru toate. Totuși, am rugat guvernul să vină cu propuneri de majorări cât ne permitem anul acesta. PNL a propus anul trecut dublarea alocațiilor, PSD a vrut să copieze măsura și a venit cu o altă dublare, care nu va fi posibilă de azi pe mâine. Dar toți ne dorim să devină posibilă, poate în etape, sau – cum spun cineva – pas cu pas. Primul pas va putea fi făcut destul de repede și așteptăm guvernul să vină cu un calcul”

„La fel și despre pensii: e evident că o creștere de 40% nu este posibilă, pur și simplu nu sunt bani. Dar este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem lăsa pensionarii să plătească integral costul contracției economice. Dar și aici justa măsură e importantă. Vă spun clar: pensiile vor crește. Guvernul va calcula cu cât.”

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis/