Când trece Viorica Dăncilă la PNL?

România se apropie cu pași repezi de alegerile locale anunțate și votate de Parlament pentru 27 septembrie. PNL este partidul aflat la guvernare și cu cel mai bun scor în sondaje. În aceste condiții, mulți primari PSD se gândesc să schimbe barca și să treacă la partidul lui Orban.

Cel mai răsunător transfer făcut de PNL de la PSD este cel al lui Mihai Chirica, primarul Iașiului, care și-a câștigat mandatul  cu ajutorul PSD apoi a devenit independent și acum a trecut la PNL. Liberalii nu s-au oprit aici, încearcă în fiecare județ să atragă primarii PSD, mai ales în județele cu public tradițional social-democrat.

Campania PNL de racolare a primarilor PSD a ajuns și în Teleorman. Conform presei locale, 19 primari PSD și-au dat acordul să candideze pe listele PNL la alegerile din 27 septembrie.

Racolarea unor primari de la PSD este tactica prin care PNL încearcă să slăbească baza electorală a „inamicului”. Atacul la primarii PSD din Teleorman are o semnificație aparte pentru că este județul condus atâta vreme de Liviu Dragnea (președintele PSD și al Camerei Deputaților), Viorica Dăncilă (prim-ministru) și Carmen Dan (ministru de Interne).

Practic, ”ciuma roșie” de ieri este astăzi acceptabilă pentru Orban și PNL dacă asta le aduce voturi și un scor mai bun la alegerile locale.

Întrebare care se pune acum este când o vom vedea pe Viorica Dăncilă sau Carmen Dan la PNL, pentru că dacă vorbim în termeni srict electorali, cele două pot aduce măcar câte un vot de căciulă.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/v.dancila/