Presa italiană – România riscă să devină Brazilia Europei

Conform Il Messaggero, România riscă să devină Brazilia Europei. Alarma a fost declanşată din cauza creșterii infecțiilor din ultimele zile.

Creșterea exponențială îngrijorează zona Balcanilor și întreaga Uniune Europeană: oficial, în România există doar 36 de mii de cazuri de Covid, dar în realitate, numărul ar putea fi mult mai mare.

Situația din țară a fost complicată de decizia Curții Constituționale a României, conform căreia autoritățile nu au puterea de a impune carantina, spitalizarea sau izolarea. Decizia a dus la externarea a 900 de persoane infectate.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat o variantă modificată a legii carantinei care prevede că pacienții pot fi monitorizați timp de maximum 48 de ore, după care un medic trebuie să stabilească dacă pot fi externaţi.

Guvernanții locali nici nu vor să audă despre o revenire a lockdownului, temându-se de gravele repercusiuni economice. Și chiar dacă premierul Orban ar fi împotriva unor noi măsuri restrictive, președintele Iohannis este pentru o linie de mai mare precauție.

 

 

 

Sursă foto – dw.com