noiembrie 28, 2020
SĂNĂTATE SOCIAL

Analiză – România nu a prezentat încă un plan. Cum se vor ține cursurile în Europa

România a închis școlile pe 11 martie și încă lucrează la scenariile privind redeschiderea la 14 septembrie, atunci când elevii încep cursurile.

Sunt vehiculare trei scenarii, printre care și unul hibrid, în care elevii să vină pe rând la școală. O decizie privind începerea școlilor va fi anunțată cel mai devreme săptămâna viitoare.

Spot Media a analizat cum vor arăta cursurile în Europa:

  • Danemarca a fost prima țară din Europa care a redeschis școlile, iar orele au fost de cele mai multe ori ținute în aer liber.
  • Și în Olanda a fost redus numărul de elevi din clase, dar nu s-a impus distanțarea fizică între elevii mai mici de 12 ani.
  • În Finlanda, elevii care s-au întors la școală au stat numai în clasa lor, nu a fost permisă întâlnirea cu elevii din alte clase.
  • Marea Britanie a anunțat la începutul lunii iulie că școlile vor fi deschise integral din septembrie, potrivit unui anunț de pe site-ul guvernului britanic.
  • Franța și-a anunțat, la 15 iulie, planul pentru începerea școlii în septembrie. Concret, traseele elevilor vor fi bine configurate, elevii de peste 11 ani vor purta mască de protecție, iar la început de an școlar toți elevii vor fi evaluați în privința cunoștințelor, având în vedere perioada lungă cât școlile au fost închise din cauza coronavisurului.
  • Italia plănuiește ca în septembrie să micșoreze numărul de copii dintr-o clasă, iar lecțiile să fie ținute în aer liber acolo unde e posibil.
  • Polonia a anunțat și ea că din septembrie elevii se întorc la școală în mod normal, dacă epidemia este ținută sub control. Ministrul Sănătății, Łukasz Szumowski, a declarat recent că nu planifică începerea cursurilor online din toamnă, dar totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus.
  • În Bulgaria, au fost anunțate trei scenarii pentru începutul noului an școlar. Unul dintre aceste scenarii este ca anul școlar să înceapă fără prezența tuturor elevilor la școală, potrivit novinite.com. Însă decizia finală cu privire la deschiderea anului școlar va fi luată cu puțin înainte de 15 septembrie, în funcție de numărul de infectați cu coronavirus.

Continuarea pe SpotMedia.ro

 

 

 

Sursă foto – bbc.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *