ianuarie 18, 2021
FEATURED POLITICA STIRI

Summitul UE a intrat în prelungiri – Macron salută ”progrese” în pofida unor ”momente tensionate” iar Merkel anunţă un cadru al unui posibil acord

Liderii europeni îşi continuă negocierile în speranţa ajungerii la un acord asupra planului relansării post-coronavirus marcat de disensiuni profunde şi de ambiţii.

La capătul a trei zile şi nopţi, şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene nu au reuşit, în ciuda intenselor negocieri, să ajungă la un compromis. Prea diferite sunt poziţiile liderilor europeni cu privire la bugetul UE pe următorii şapte ani şi la fondurile de redresare destinate economiilor afectate cel mai grav de criza coronavirus.

Preşedintele Consiliului European Charles Michel, mediatorul summitului, urmează să prezinte un nou proiect de compromis capitalelor, mai puţin ambiţios decât cel iniţial.

Potrivit unor surse acesta ar urma să propună o scădere a subvenţiilor în planul de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro – 390 de miliarde de euro, de la 500 de miliarde în propunerea iniţială. Restul sumei va consta în împrumuturi.

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *