Ministrul Sănătății – În România au fost efectuate 900.000 de teste și au fost testate 467.000 de persoane

Medical workers at Kaiser Permanente French Campus test a patient for the novel coronavirus, COVID-19, at a drive-thru testing facility in San Francisco, California on March 12, 2020. - Between 70 to 150 million people in the United States could eventually be infected with the novel coronavirus, according to a projection shared with Congress, a lawmaker said March 12, 2020. (Photo by Josh Edelson / AFP) (Photo by JOSH EDELSON/AFP via Getty Images)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a prezentat joi, într-un interviu la Antena 3, cifrele testăriilor în România.

Potrivit lui Nelu Tătaru  au fost testate pentru coronavirus, până acum, 467.000 de persoane. Ministrul a afirmat că numărul testelor este de 900.000, deşi informarea oficială de joi a fost că s-au efectuat 809.663 de teste de la începutul pandemiei până în prezent.

Nelu Tătaru a afirmat că în ultimele 24 de ore peste 300 de persoane care fuseseră deja testate au fost retestate şi au fost pozitive. Ministrul nu a clarificat dacă aceste persoane sunt incluse în cele 614 cazuri raportate, sau aceste cazuri raportate sunt noi infectări.

Distincţia este una importantă în contextul în care au apărut informaţii în spaţiul public că raportarea ar conţine toate persoanele testate pozitiv, chiar dacă sunt la al doilea sau al treila test, ceea ce ar însemna că unii bolnavi sunt raportaţi de mai multe ori.

 

 

Sursă foto – nytimes.com