Traian Băsescu nu poate candida la Primăria Capitalei

Se apropie alegerile locale iar lupta pentru PMB este în plină desfășurare. După ce Victor Ponta a declarat că ar putea candida și Traian Băsescu a spus că se gândește la acest lucru.

Întrebat dacă va candida, Traian Băsescu a declarat:

”Dacă lucrurile nu se vor clarifica, nu o să-mi las partidul, pentru că poate fi un exerciţiu dificil pentru PMP să candideze singur. Dacă va fi nevoit să candideze, o să fac ce trebuie în politică. (…) Sunt un om destul de retras din viaţa partdului, dar nu mă dau în lături să fac tot ce trebuie pentru partidul ăsta”.

Marea problemă a lui Băsescu este dosarul său de colaborator al fostei Securități. Curtea de Apel București a constatat calitatea de colaborator al Securității a lui Traian Băsescu, după ce Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a solicitat instanței să stabilească negru pe alb că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu regimul până aproape de căderea lui, în baza unor documente de la SRI și Ministerul Apărării.

Astfel, pentru a candida la PMB, Traian Băsescu trebuie să completeze, sub sancțiune penală, o declarație pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Este foarte greu de crezut că Băsescu ar risca să facă acest lucru în contextul dat.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu/