aprilie 14, 2021
FEATURED SOCIAL STIRI

Polițiștii IGPR au descins într-o fabrică de armament clandestină în județul Timiș. Fabrica aparține unui cetățean irakian

Polițiștii Direcției Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR împreună cu cei de la Serviciul Arme Timiș, însoțiți de trupele speciale au descins în urmă cu scurt timp în mai multe locații din Timișoara și Dumbrăvița.

Ancheta a pornit de la o informație conform căreia un cetățean irakian stabilit în România fabrică arme cu ajutorul unor imprimante 3D. Este primul caz de acest gen de pe teritoriul țării noastre. Anchetatorii au descins în paralel la șapte locații, atât la irakian, cât și la apropiați ai acestuia. Într-una dintre locații, polițiștii au găsit mai multe prototipuri ale unor arme confecționate artizanal.

Conform primelor informații, cel care se ocupe de confecționarea armelor este un cetățean irakian venit în urmă cu aproximativ 8 ani, despre care vecinii știu că este pensionar. Polițiștii au descins la proprietatea acestuia din comuna Dumbrăvița, unde sunt două vile construite.

Încă din primele încăperi percheziționate, polițiștii au descoperit, pe lângă componente fabricate artizanal și arme de foc, arme de asalt de serie. Practic, vila irakianului în vârstă de 49 de ani este o adevărată fabrică de armament.

 

 

Sursă foto – ikengachronicles.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *