Ministrul Mediului – ”Ursul nu este un animal de companie. Toţi cei care hrănesc aceste animale sălbatice trebuiesc sancţionaţi”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a afirmat că ursul nu este un animal de companie, iar oamenii trebuie să înţeleagă acest lucru şi să nu mai hrănească urşii. Ministrul Mediului a adăugat că există un cadrul legal pentru sancţionarea persoanelor care hrănesc acest animal sălbatic.

„În acest moment, e pentru prima oară când se şi face Ministerul a depus aplicaţia pe POR astfel încât să avem acel recensământ al urşilor din România. Ca şi măsuri pe termen scurt va fi publicat, dacă nu azi săptămâna viitoare, acel ghid, cu măsuri astfel încât urşii să nu intervină în intravilan. Avem un proiect prin care, prin unde scurte, astfel încât ursul să nu mai poată pătrunde în intravilan. Avem posibilitatea relocării, inclusiv în judeţul Braşov. Dacă nu ar fi hrăniţi, ei nu ar avea motiv să revină, dar atâta timp cât facem acest lucru, mă refer la cetăţenii români, nu face decât să îşi părăsească arealul forestier şi să intervină în intravilan. Ursul nu este un animal de companie, este un animal sălbatic şi în orice moment poate face victime omeneşti” – a explicat Costel Alexe.

 

 

Sursă foto – www.newscientist.com