Economistrul Cristian Socol – Pregătiti-vă de aterizarea dură. Vârful efectelor negative la nivel economic și social se va atinge în primul trimestru din 2021

Pregătiti-vă de aterizarea dură! Efectele puternice se vor vedea incepand cu luna septembrie iar varful efectelor negative la nivel economic si social se va atinge in primul trimestru din 2021.

După avertizările BNR, Comisia Europeană vine cu aceeasi estimare privind efectele crizei economice in România. România va sta în decalaj recesionist cel puțin 2 ani. V ul va exista pentru toate statele europene insa in Romania va fi un V, dar sub nivelul marii, pe negativ.

Comisia Europeană (similar estimarilor BNR) aruncă în aer prognozele Guvernului și anunță intrarea în decalaj recesionist precum și rămânerea României în criză cel puțin până în anul 2022.

V ul va fi sub linie adică sub 0 cel putin 2 ani.

Fără un Plan consistent de Relansare Economică pe termen scurt si mediu, România este aruncată într-o criză profundă din care nu va ieși în următorii cel putin 2 ani. În lipsa măsurilor simetrice de stimulare a cererii / ofertei agregate, economia va produce sub nivelul său potențial. Caderea economica, deteriorarea dramatica a puterii de cumpărare, falimente, somaj, minus de venituri bugetare, explozia deficitului bugetar si a datoriei guvernamentale precum si dificultati de finantare vor reprezenta principalele ingrijorari la nivel macroeconomic in urmatorii ani.

Sursă 1 – Comisia Europeană

Sursă 2 – BNR

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Cristian Socol

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro