Lucian Mîndruță – ”În România există două feluri de politicieni, unii care luptă cu virusul acesta nenorocit și alții care s-au aliat cu el”

Jurnalistul Lucian Mîndruță a scris pe pagina de Facebook:

”Ultimele doua luni mi-au aratat ca sunt in Romania doua feluri de politicieni:

Unii care lupta cu virusul asta nenorocit.

Si altii care s-au aliat cu el.

Credeam ca stiu ce le poate pielea. 15-25 la suta dijma la contractele statului. Rude si prieteni angajati in sinecuri. Fals in studii, plagiat, mizerie morala cat incape.

Dar nu mi-am imaginat ca un om – culmea evolutiei pe planeta asta – poate ajunge atat de jos incat sa fie aliat cu un virus: aproape cea mai simpla forma biologica din lume.

Si totusi, asta se intampla.

Avem in tara asta politicieni aliati cu moartea. Care mizeaza pe forta de raspandire a unei nenorociri, ca sa poata s-o exploateze.

Pentru ca decesele de azi le vor folosi mai toamna. Pentru ca raspandirea acestei boli le va fi argument: „ce-ati facut, bre, n-ati fost in stare sa opriti epidemia!”. Pentru ca astfel de oameni nu se uita la bunici si unchi si matusi la care in cele din urma ajunge aliatul lor microscopic.

Dar chiar si el e mai bun ca ei. Pentru ca virusul nu are discernamant. Nici morala. El stie doar sa se reproduca. Nu stie ca ucide. El stie doar ca isi duce soarta biologica mai departe.

Omul insa e la curent. E dus la biserica. A citit despre bine si rau. Poate i-au si spus parintii.

Degeaba.

In 30 de ani am vazut, cum spuneam, destui hoti. Si tradatori am vazut, vanduti pe-afara, pe cate-un mic sau mare avantaj.

Dar sa-ti vinzi neamul unui microorganism, asa ceva…n-am crezut ca se poate intampla!”

 

 

 

Sursă foto –