octombrie 29, 2020
POLITICA STIRI

Andrei Caramitru cere reinstaurarea stării de urgență

Andrei Caramitru (USR) consideră că situația din România a escaladat și este nevoie de reintroducerea stării de urgență.

”Eu in situația actuala as decide așa:

– reintrodus stare de urgență (pentru a avea un cadru constituțional pentru deciziile de mai jos)

– obligativitate de izolare pentru cei identificați cu covid (in centre de carantina)

– obligativitate masca in spații închise, cu sancțiuni severe pentru cei care nu respectă

– praguri clar Comunicate pentru carantine locale. Dacă timp de o sapt se depășește un anumit prag pre-stabilit intr-o comunitate (de ex medie de 5 cazuri pe zi la 100’000 de locuitori): nu se mai poate intra sau ieși de acolo. Masca obligatorie și pe strada. Dacă peste 10 cazuri pe zi in medie la 100’000 de locuitori atunci se închid toate magazinele etc. In toate situațiile astea: testare masiva in zonele astea. Se reevaluează situația la 3 săptămâni.

Dacă nu vor face așa ceva – viitorul este extrem de ușor de prevazut. Ajungem intr-o situație gravă la nivel National cu nici o capacitate de a reactiona sau a reduce gradul de infectare. Vom fi oricum carantinati de toate celelalte țări, nu vom mai putea ieși din țara. Economia se duce naibii oricum – pentru ca multi de tot vor fi speriați deci nu vor mai consuma. Ar fi un coșmar care încă poate fi prevenit, cu niște măsuri punctuale și de bun simt.

Și încă ceva – toți cei care NU au făcut destul sa se lupte contra virusului și au lăsat ca lucrurile sa scape de sub control – au scăzut masiv electoral. Trump și Bolsanaro de exemplu au pierdut masiv in sondaje. PSD e in scădere. Nu e o strategie inteligenta pentru PNL sa te aliezi cu bombardierii și sa sacrifici oamenii normali care vor sa se simtă in siguranță (pentru ca oamenii normali sunt inclusiv la noi mult mai mulți).” – a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/andrei.caramitru

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *