octombrie 2, 2020
ECONOMIE STIRI

Românii aruncă 5 tone de mâncare pe an. Suntem în top 10 în Europa la risipa de alimente

Cercetători din patru universități din România, Macedonia de Nord și Republica Moldova au început „o anchetă de evaluare” a fenomenului risipei alimentare la nivel regional. Cercetarea cantitativă adresată consumatorilor va fi completată de o cercetare calitativă ce va viza și alți actori implicați în filiera agro-alimentară: producători, procesatori și comercianți.

89 de milioane de tone de alimente ajung în fiecare an la gunoi, iar 5 milioane de tone provin din România care ocupă, astfel, locul 9 în clasamentul risipei, după Macedonia (locul 8).

Studiul, condus de cercetători de la Universitatea de Știinte Agricole și Medicină veterinară din Cluj, Universitatea din Craiova, Universitatea Tehnică a Moldovei și Universitatea Sainte Cyrille et Méthode din Skopje, este primul de această amploare desfășurat concomitent în mai multe țări din regiunea Europa centrală și de est.

Acesta răspunde unei nevoi urgente de cunoaștere a fenomenului în contextul în care, la nivelul Republicii Moldova, nu există nicio cercetare pe această temă, iar în România și Macedonia sunt insuficiente și nu includ actori din întreg lanțul agro-alimentar.

Continuarea pe Spotmedia.ro

 

 

Sursă foto – fmcgmarketnews.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *