Vine criza! Ford concediază 200 de angajați. Șomajul a ajuns 5,2%, la fel ca în 2017

Situația dificilă cu care se confruntă industria auto, în urma pandemiei de coronavirus, începe să producă primele consecințe în România. Ford România a anunțat că o parte dintre contractele individuale de muncă pe perioadă determinată ale unor angajaţi nu vor mai fi prelungite. Mai exact, 200 de contracte nu vor fi prelungite.

În contextul pendemiei de coronavirus, Ford Craiova a anunțat că 6.000 de angajați au fost plasați în șomaj tehnic. Perioada în care angajații au fost în șomaj tehnic a început la data de 19 martie și a durat până în 5 aprilie. Angajații au primit 78% din salariu pe perioada șomajului tehnic.

Șomajul crește

Conform unltimelor date ale INS, rata şomajului în luna mai 2020 a crescut la nivelul celei de acum 3 ani (prima parte a anului 2017), respectiv cu 0,4 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă (5,2 față de 4,8%).

Industria auto este prima care trage un semnal de alarmă, la fel a fost și în 2008, atunci când piața auto a picat urmând piața imobiliară și apoi colapsul total.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/FordRomania/