Lensa, cel mai mare magazine de optică din România, acuzat de angajați că a ascuns cazuri de covid-19 pentru a nu pierde din clienți

La showroomul Lensa din București, cel mai mare magazin de optică din România, lucrează în jur de 30 de angajați. La începutul săptămânii trecute au apărut primele cazuri de coronavirus, și, deși persoanele confirmate au anunțat conducerea, aceștia nu au luat măsuri, susțin angajații.

„Pe 22 iunie o angajată a avut febră și nu se simțea bine, ea a intrat în contact cu alte persoane. Oamenii i-au spus să meargă acasă, dar aceasta a refuzat. La nici două zile, pe 24 iunie, o altă angajată a început să aibă dureri musculare, era obosită și tușea, a plecat mai devreme acasă. A sunat medicul de familie, care a direcționat-o către DSP sau 112 și să spună simptomele. În cazul acesteia, salvarea a venit joi, a fost dusă la spital, iar a doua zi medicii au anunțat-o că are coronavirus”, a declarat un angajat din cadrul firmei Lensa pentru Libertatea.

Patronii firmei de ochelari Lensa i-au chemat pe angajați în continuare la muncă, deși se expuneau la un pericol, totul pentru a nu pierde din clienți, au declarat angajați din firmă pentru Libertatea. Contactat de redacție, Daniel Crăciun, patronul firmei, a spus că nu poate să răspundă întrebărilor.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/LensaRomania/