Economistul Adrian Câciu –Tot PIB-ul se duce în cap. Producția industrială s-a prăbușit în luna aprilie 2020, în scădere cu 36,2% față de luna precedentă și cu 38,4% față de luna similară din anul precedent

Producția industrială s-a prăbușit în luna aprilie 2020, în scădere cu 36,2% față de luna precedentă și cu 38,4% față de luna similară din anul precedent.

Producția industrială scade astfel la -26,9% fața de indicatorul statistic 2015, minim istoric din punct de vedere al performanței productive.

Această scădere masivă vine pe fondul lipsei de stimuli economici interni care să neutralizeze lipsa de comenzi externe și să producă reconversia industrială spre consumul intern.

Nu s-a făcut nimic pentru industrie. Deși trendul de scădere era evident încă de la finalul anului trecut.

Așa se întâmplă când stai cu mâinile în buzunare preocupat de selfiuri și de producție de măști (de carnaval probabil).

În luna aprilie 2020, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 36,2% ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-41,5%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-15,2%) și industria extractivă (-12,4%).

E grav, tot PIB-ul se duce în cap, intrând evident pe negativ cu trimestrul II.

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Adrian Câciu

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro

Sursă foto – yandex.com