aprilie 11, 2021
ECONOMIE FEATURED STIRI

Banca Mondială – Covid 19 a provocat cea mai extinsă criză economică la nivel global după anul 1870

Conform The Guardian, care citează un raport al Băncii Mondiale, pandemia de coronavirus a provocat cea mai extinsă criză economică globală începând cel puţin din 1870 şi riscă să ducă la o agravare dramatică a sărăciei în lume.

Potrivit raportului, cel mai mare număr de ţări din ultimii 150 de ani vor intra în recesiune în acelaşi timp. Până la 90% dintre 183 de economii analizate de Banca Mondială vor avea de suferit din cauza scăderii Produsului Intern Brut (PIB) în 2020, faţă de 85% dintre ţări care au intrat în recesiune în timpul Marii Depresiuni din anii 1930.

În raportul Global Economic Prospects (GEP), banca afirmă că declinul PIB-ului mondial va fi cel mai grav după cel de-al Doilea Război Mondial.

Banca Mondială a redus semnificativ aşteptările referitoare la evoluţia economiei mondiale şi afirmă că PIB-ul global se va contracta în 2020 cu 5,2%, un declin economic de peste două ori mai mare faţă de recesiunea provocată de criza financiară din 2008.

Instituţia avertizează în special în privinţa impactului asupra celor mai sărace ţări şi anticipează că va avea loc prima creştere anuală a nivelului de sărăcie din lume din ultimii peste 20 de ani.

 

 

Sursă foto – www.iom.int/news

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *