aprilie 11, 2021
ECONOMIE OPINII și ANALIZE

Economistul Cristian Socol – După alegeri vine austeritatea

Am spus și eu din ce-am învățat și din minima experiență în politici publice. Prima. Am spus măsuri simetrice pe cerere si ofertă. Aud doar stimularea productiei, a companiilor, a investitiilor… da e bine dar în partea cealaltă cine cu ce cumpără? Și dacă din ce în ce mai puțini mai cumpără, de ce să se producă mai mult prin investitii mai mari? Pe stoc?

A doua. Am spus, dand un exemplu, să intre statul sa faca niste comenzi pentru industria auto si sa dubleze programele de tip Rabla … pe langa stimulii ptr productie si investitii… nimeni, nimic… acum se vaită toti ca Dacia isi restrange productia si investitiile. Normal, nu are nimic cert pus pe masa.

A treia. Am spus ca inca o luna doua asistam la utilizarea ultimelor rezerve economisite prin wageledgrowth plus efortul fiecaruia din ultimii 3 ani. Ca dupa 2-3 luni veti vedea ceea ce am scris in nov 2019 vom ajunge in q3 2020 incet in q4 si mai mult iar in q1 2021 la fundul prapastiei – atunci cand vor incepe masurile de consolidare, a se citi austeritate… după alegeri.

A patra. Am spus ca trebuie programe tintite, subventii directe, imediate, fara birocratie. Am spus despre nevoia unei viziuni – cum sa arate economia si societatea Românească post criză. Am spus… M am uitat si am ascultat azi. Eu nu am înțeles nimic.

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Cristian Socol

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *