noiembrie 27, 2020
FEATURED POLITICA SĂNĂTATE

Statele Unite sub asediu. Garda Națională a intervenit în 15 state

Violenţe au cuprins Statele Unite. În New York, Philadelphia, Dallas, Las Vegas, Seattle, Des Moines, Memphis, Los Angeles, Atlanta, Miami, Portland, Chicago şi capitala Washington a intervenit Garda Națională iar unele state au decretat restricţii de circulaţie.

Aproximativ 5.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în 15 state şi în Washington, iar alţi 2.000 au fost plasaţi în stare de alertă pentru a fi gata să intervină dacă va fi necesar, a indicat duminică Garda Naţională.

Statele Unite sub asediu

 • Proteste violente au avut loc miercuri seara, pentru a doua zi consecutiv, în Minneapolis, SUA, după ce un bărbat de culoare a fost ucis de un polițist care a îngenuncheat pe gâtul lui. (Prezentarea cazului și materialul video AICI)
 • Manifestanții au incendiat un magazin și au vandalizat un supermarket, iar polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva demonstranților.
 • Garda Națională a Statelor Unite a fost desfășurată în Minneapolis, după două nopți consecutive de ciocniri violente. Guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, a declarat sâmbătă că va ‘mobiliza în totalitate’ Garda Naţională din acest stat american din cauza revoltelor ce continuă, o decizie fără precedent în istoria de 164 de ani a acestei forţe.
Sursă foto - cnn.com

Sursă foto – cnn.com

Sursă foto - cnn.com

Sursă foto – cnn.com

 • Poliţistul Derek Chauvin din Minneapolis a fost arestat, fiind acuzat că l-a ucis pe bărbatul afroamerican George Floyd.
 • Echipa CNN, arestată în direct de poliția din Minnesota în timp ce relata despre protestele izbucnite în urma morţii lui George Floyd. Jurnaliștii au fost puși în libertate, guvernatorul și-a cerut scuze.
 • Şapte persoane, împuşcate la Louisville în timpul protestelor izbucnite după uciderea unei femei afro-americane.
 • Protestele masive din SUA fac prima victimă – un tânăr de 19 ani din Detroit a fost împușcat mortal.
 • Soția polițistului criminal din Minneapolis divorțează și cere să îi fie protejată familia și copiii.
 • Polițiștii au intrat duminică cu mașinile într-un grup de protestatari la New York, după ce în prealabil au fost blocați și atacați în mijlocul străzii.
Sursă foto - cnn.com

Sursă foto – cnn.com

 • Manifestaţii la Londra, Berlin şi Copenhaga în semn de protest faţă de uciderea de către poliția din SUA a afro-americanului lui George Floyd.
Sursă foto - cnn.com

Sursă foto – cnn.com

 

 • Au loc confruntări violente între protestatari și Secret Service la Washington. Mulțimea scandează împotriva lui Donald Trump.
 • Președintele SUA despre protestatarii din fața Casei Albe :

„Secret Service a făcut o treabă foarte bună astă-noapte la Casa Albă. Nu doar că au fost niște profesioniști, dar și foarte calmi. Am stat înăuntru și le-am privit fiecare mișcare și m-am simțit foarte în siguranță.

I-au lăsat pe «protestatari» să țipe și să urle cât de mult au dorit, dar atunci când cineva a devenit prea îndrăzneț sau prea obraznic, l-au lovit tare – nici n-au știut ce i-a lovit. Linia frontului a fost înlocuită constant cu agenți proaspeți, ca prin magie. Grămadă mare, organizată profesionist, nimeni nu a fost nici măcar aproape de a rupe gardul.

Dacă ar fi reușit s-ar fi întâlnit cu cei mai feroce câini și cele mai sinistre arme pe care le-am văzut vreodată. Atunci, oamenii ar fi fost răniți foarte rău, cel puțin. Mulți agenți ai Secret Service abia așteaptă să intre în acțiune. «I-am pus pe cei tineri pe linia frontului, domnule, adoră să facă asta, e antrenament bun», a scris Donald Trump pe Twitter.

 • Președintele Donald Trump a avut sâmbătă un discurs dur la adresa protestatarilor care devastează orașele țării, dând vina din nou pe mișcarea Antifa și pe stânga radicală, deși nu sunt dovezi în acest sens.
 • Mai mulți șefi/ofițeri ai Poliţiei Miami care îngenunchează şi se roagă pentru George Floyd.
Sursă foto - cnn.com

Sursă foto – cnn.com

 • Protestele continuă.

 

 

Sursă foto – english.manoramaonline.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *