Jurnalistul Lucian Mîndruță – Munca de acasă a crescut traficul și numărul de abonați la internetul fix

Jurnalistul Lucian Mîndruță a scris pe Facebook despre faptul că, în timpul stării de urgență, a crescut numărul de abonați la internet fix pentru RCS&RDS.

In Romania, munca de acasa a crescut trafi a cul si numarul de abonati la internet fix pentru RCS&RDS (+11% abonati, 2,9 milioane servicii la finalul lunii martie) si la cablu tv (+9,5%, la 3,7 milioane servicii).

Sefii Digi s-au uitat pe cifrele grupului de comunicatii din care face parte si RCS&RDS. Sunt rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului, care a prins si cateva saptamani de lockdown, si n-arata asa de rau.

Desi au fost mari probleme cu epidemia in Spania si Italia, plus starea de urgenta din Romania, compania a avut venituri in crestere si a ajuns la 16.5 milioane de servicii contractate de clienti in conditiile in care la finalul anului 2019 avea 16.1 milioane.

Alte lucruri interesante (desi doar la nivelul lunii martie fata de februarie): au crescut comenzile online (+ 8-10%), dar si platile online cu cardul (+ 30%) si activarile de facturi electronice (+130 %).

Traficul in reteaua fixa a fost cu pana la 30 % mai mare, in special in a doua parte a zilei. Pe mobil, o crestere normala, de cca 11%.

O parte din bani s-au intors la oameni. ”Donatii de 1,7 milioane EUR in echipamente medicale catre spitalele din Romania, servicii de conectivitate pentru elevi si comunitati rurale sau pentru initiative de voluntariat dedicate ajutorarii persoanelor vulnerabile in fata pandemiei”, spune Serghei Bulgac, CEO Digi Communications. – a scris Lucian Mîndruță pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/lucian.mindruta