Economistul Adrian Câciu – Cum ar veni „taxele sunt furt” iar săracii ar fi bine să moară de foame după gândirea voastră simplist cinică

Revine marota creșterii punctului de pensie cu 40%.

Nici nu terminarăm cu alde Covid, nici nu făcurăm restructurarea corecta a cheltuielilor bugetare și nici nu reporniram economia.

Punem carul înaintea boilor si stabilim deja ce nu poate crește. Pensiile.

În rest poate să se îndatoreze tara până la cer, poate să facă orice deficit pentru a cumpăra pixuri si hârtie!

Paradoxal, desi deficitul se face pe cu totul alte categorii de cheltuieli si vorba aceea ajunge spre 8%, tocmai deficitul este invocat ca motiv pentru nesustenabilitatea creșterii pensiilor. Fractura de logica evidenta, dar ce mai conteaza cand ai un scop in viață!

În schimb, toți dar toti deontologii analitici și analiști care se pronunta împotriva majorării pensiilor tac despre reașezarea taxării și fiscalității.

Despre asanarea evaziunii fiscale.

Despre diminuarea economiei gri.

Despre reforma fiscala până la urmă că dacă tot vrem sa fim o economie de producție doar nu o sa continuam cu impozitarea preponderent a consumului.

Tăcere! Dar nu Tăcerea mielilor ci a Lupilor!

Să nu vă cada părul stimați deontologi când vorbiți exclusiv de răul pe care îl fac pensiile la bugetul de stat dar uitați de risipa de cheltuieli pe bunuri și servicii, pe investiții care multe nu au un sens economic și nici o întoarcere ulterioara de venituri, pe proiecte cu fonduri europene cu importanță strict cantitativa și nu calitativă și mai ales uitati de recuperarea arieratelor, de combaterea evaziunii fiscale și de reforma taxarii.

Să nu vă cadă părul la fel când dezavuați și creșterea alocațiilor copiilor.

Pe scurt, din deontologia voastră ipocrită excludeti 10 milioane de persoane. Din vorbe.

10 milioane de persoane!

Sacrificate pe pix si hârtie!

Cum ar veni „taxele sunt furt” iar săracii ar fi bine sa moara de foame după gândirea voastră simplist cinica.

Dacă v-ar cauta cineva cum va ascundeți de plătit taxe probabil ar observa de ce urla deontologia în voi.

Bine ca nu conduceți voi tara că nu v-am auzit niciodată sa veniti cu soluții pentru creșterea puterii de cumpărare a oamenilor, acea putere de cumpărare care vă tine și pe voi în business.

Tot voi sunteți cei care va opuneați și la creșterea salariului minim, că dacă va zic de Venit Minim Universal faceți infarct, deși acesta exista în majoritatea statelor europene.

Dar nu tot voi sunteți aceiași care acum cerșiti sprijinul statului ca ați intrat în puțină criza, deh, ca randamentele de anii trecuți au fost scoase din companii pe sistemul decapitalizarii prin împrumut asociat și alte metehne mai elevate de tipul optimizarilor fiscale?

Discuția despre creșterea pensiilor nu mai poate avea loc decât în contextul unui program de guvernare real cu mix de masuri economice care sa aducă venituri în compensare și care sa vizeze creșterea puterii de cumpărare și stimularea palierului de investiții publice cu efect direct în economie.

Asa a fost gândită acea creștere de pensii și era acoperită din plusul de venituri.

Dar ciclul a fost întrerupt brutal de alte preocupări.

Deocamdată nu exista nici un program.

Se lucrează ad-hoc, mai traim și mai vedem, ne mai gândim, vom face și etc.

Niente, nada, nicht!

Faptul ca nu exista nici un program de guvernare, măcar acela aprobat la învestire, care sa fie pus în aplicare se pare ca nu va da dureri de cap

La revedere și un praz verde!

Textul a fost preluat, cu acordul autorului, de pe pagina de Facebook –  Adrian Câciu

 

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro