ianuarie 24, 2021
SOCIAL STIRI

Lucian Mîndruță despre violențele din ultima vreme – Polițistul trebuie să se poată apăra. Are acest drept și această datorie

Jurnalistul Lucian Mîndruță consideră că Poliția Română are nevoie de dotări și consideră că polițiștii trebuie să acționeze ferm în fața violențelor.

Un individ care a atacat politia azi-noapte a murit dupa ce a fost impuscat de un agent.

Discutia asupra folosirii fortei trebuia sa se intample de ceva vreme in Romania.

In primul rand trebuie spus un lucru: au fost in ultimii ani poltisti grav raniti in misiune. Calcati de masina, atacati cu toporul (unul a ramas paralizat), altul impuscat in piept.

Politistul trebuie sa se poata apara. Are acest drept si aceasta datorie.

El e, daca vreti, prelungirea societatii noastre si a nevoii noastre de siguranta. Prea multi cred ca-si pot permite orice smecherie si aroganta, pentru ca politia e slaba.

Politia trebuie insa sa fie si mai sofisticata.

In cazul nebunilor cu foarfeci cum a fost cel de azi-noapte (nu am fost acolo, deci e doar o opinie de la distanta) probabil ca se putea folosi si un Taser. Daca el ar fi fost in dotarea agentilor, cum li s-a promis. Si nu stiu in cate alte cazuri poate ca merita folosita solutia asta – inclusiv in cazul individului batut pe strada acum cateva zile.

Taserul are marele avantaj ca opreste violenta unui atacator fara ca agentul de politie sa fie nevoit sa faca el insusi apel la ea. Este solutia eleganta si umana.

Si va fi nevoie, se pare, tot mai des de ea.

Pana atunci, se cuvine sa regretam pierderea vietii unui om.

Si sa-i lasam pe cei care se ocupa cu ancheta s-o termine singuri, fara sa venim noi cu verdictul inainte. a scris Mîndruță pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *