Conform Digi24, Europa se întoarce treptat la muncă săptămâna aceasta. După modelul Cehiei, care a relaxat măsurile de carantină încă de săptămâna trecută, Spania, Italia, Austria ies şi ele din hibernarea economică impusă de pandemia de coronavirus.

sondaj

Revenirea la muncă se va face în toate aceste state cu respectarea regulilor de distanţare socială şi toată lumea trebuie să poarte măşti de protecţie.

În Italia, începând de mâine, 14 aprilie, se vor redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele care vând haine pentru copii.

Spania după doar două săptămâni de carantină totală, li se permite să iasă din casă tuturor lucrătorilor care nu îşi pot face treaba de acasă. Îşi pot relua lucrul muncitorii de pe şantiere, cei din fabrici, avocaţii sau menajerele.

Tot de mâine se vor redeschide şi în Austria magazinele de bricolaj şi grădinărit şi întreprinderile mici de procesare a cărnii. Şcolile sunt programate să îşi reia activitatea pe 15 mai, iar hotelurile şi restaurantele abia spre sfârşitul lunii viitoare.

În România se așteaptă o relaxare după Paște. După Ordonanța Militară nr.4, măsurile au fost în general mai ușoare.

Presiunea economică este foarte mare iar statele se văd obligate să relaxeze măsurile de carantină în ciuda crizei medicale.

 

 

 

Sursă foto – www.ft.com