Invitat la Digi 24, premierul Ludovic Orban a făcut mai mult precizări despre folosirea măștilor medicale de către populație.

sondaj

Precizările premierului vin după ce doctorul Raed Arafat a declarat că ”Se recomandă purtatul măştii sau al altor forme de material de protecţie pentru nas şi gură, în spaţiile publice”.

”Încercăm să reducem cât mai mult numărul de cazuri care va apărea în vârful epidemiei. Am luat, gradual, foarte multe măsuri care nu au fost luate de alte state. Nu noi vorbim de vârful epidemiei, ci specialiștii, medicii epidemiologi, cei care au experiență, noi trebuie să ținem cont de ce spun specialiștii (…) Noi nu am avut stocuri strategice. Noi ne-am mișcat cu mult înaintea apariției primului caz în România, am prins o piață internațională nebună, cu o competiție literalmente acerbă, cererea a crescut exploziv. Începem să stăm mai bine, deja avem contracte care sunt derulate prin Unifarm sau ONAC (…) Avem de primit în următoarea perioadă o cantintate importantă de măști FFP2 și FFP3. E în curs de aducere în țară a două milioane de mărci și un alt transport, în jur de 19 aprilie, alte două milioane de măști”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la Digi24.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/pnl.ro/photos