Andrei Caramitru – Ceea ce spune Arafat (obligativitatea medicilor de a trata) este foarte grav. Înseamnă că fost cazuri în care bolnavii nu au fost tratati și au murit

Andrei Caramitru scrie pe Facebook despre Ordonanța Militară nr. 4. Acesta observă că doctorul Raed Arafat vorbește despre obligația medicilor de a trata pacienții, deci, până acum au fost cazuri în care medicii au refuzat să trateze pacienți de coronavirus.

Ce spune de fapt Arafat este grav. Obligația de a trata oameni este de acum clară (altfel intra in penal). Asta îmi spune ca au fost multe cazuri in care bolnavii nu au fost tratati și de asta au murit (explica și multele decese de oameni sub 65 de ani de săptămâna asta, și rata de mortalitate prea mare prea devreme).

De ce? Unor medici le-a fost frica probabil sa se infecteze și au lăsat oamenii sa moara. Incredibil… in paralel aud ca multi vor sa își dea demisia sau sa dispară din spital ca e prea riscant (deși fiecare doctor poate salva zeci de vieți).

Mai oameni buni – înțeleg ca e riscul maxim acolo – și va susținem cu totii cum putem. Însă – dacă erați pe front sub bombe ce făceați? Lăsați soldații sa moara și dezertati? E profund Șocant. Știu ca nu sunt echipamente și de-astea. Dar sa lași oamenii sa moară când ai făcut jurământul lui Hipocrate… – a scris Andrei Caramitru pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/andrei.caramitru