Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat pentru Digi24 că România se apropie de scenariul 4 și preconizează ”un vârf al epidemiei spre a doua jumătate a lunii aprilie, cu un vârf de cazuri de 10.000”.

sondaj

Ministrul a spus că luni se va decide dacă vor fi impuse noi restricții, în funcție de evoluția numărului de cazuri. Întrebat dacă este posibil ca România să se confrunte cu un al doilea vârf al pandemei, Tătaru a explicat:

”Depinde de primul vârf, dacă avem un vârf lin vom avea și o cădere mai lună, Dacă avem un vârf foarte ascuțit, atunci vom avea efecte nefaste, cu multe cazuri și multe decese.”

”Ne apropiem într-adevăr de scenariul 4, care implică tratarea cazurilor ușoare la domiciliu, iar în spital a celor moderat-severe și critice. Odată cu intrarea celor 36 de spitale-suport, vom mai aduce un surplus de 8000 de paturi”, a anunțat ministrul sănătății.

”Au venit 200 de mii de conaționali în țară și ne așteptăm la încă 200 de mii până la sărbătorile Pascale. Dacă nu au treburi urgente în România, să nu vină”, a mai declarat ministrul.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/nelu.tataru.1