Apelul lui Adrian Sârbu, fondatorul ProTV – Deşteptarea! Până să murim de virus, o să îngropăm România

Adrian Sârbu este cel care a creat Pro TV, iar acum este proprietarul Mediafax, Ziarului Financiar şi Business Magazin.

Adrian Sârbu semnează un editorial în Ziarul Financiar în care vorbește despre provocările ce vor urma. Acesta crede că vor exista peste 10.000 de infectări și sute de morți.

Deşteptarea!

Odată cu primii morţi de virus, adevăruri pe care n-am vrut să le vedem vor deveni realităţi:

Într-o săptămână, România va avea peste mia de infectaţi declaraţi şi zeci de morţi.

Într-o lună, vom număra peste zece mii de bolnavi şi sute de morţi. Vom vedea un vârf al îmbolnăvirilor – zeci de mii – şi al morţilor, în următoarele trei până la şase luni.

Vom trăi o revenire a epidemiei în toamnă, până când vaccinuri şi medicaţii salvatoare vor deveni disponibile.

Un şoc pentru care nu suntem pregătiţi. Black Swan. Vor apărea şi altele, economice, sociale, politice pentru care suntem la fel de nepregătiţi. Disruption.

Lupta cu virusul, aceasta babă-oarbă care îi ucide mai ales pe cei în vârstă, poate dura 6 până la 12 luni. Cu fiecare zi care trece, frica, panica, lipsa de activitate şi bani vor arunca România într-o isterie colectivă, vor revela tot ce poate fi mai rău în om şi societate.

O societate, România, fără lideri, fără planuri şi strategii de criză.

O Românie condusă de un preşedinte şi un prim-ministru ascunşi în palatele şi vilele lui Ceauşescu, care ne transmit ordine prin miliţieni. “Marş în casă!”

O Românie cu bancheri confuzi şi speriaţi de ce va urma.

O Românie în care, azi, puţinii oameni competenţi care mai există în structurile de decizie sunt persiflaţi de impostorii de la butoane, în care mii de medici sunt expuşi la boală şi moarte fără să fie protejaţi, în care angajatorii nu ştiu cu ce îşi mai plătesc angajaţii, iar oamenii, familiile, arestaţi la domiciliu, se întreabă până când le vor ajunge puţinii bani care le-au mai rămas. Soluţii nu au.

De trei luni de zile, auzim şi vedem, cu mici excepţii, promisiuni şi vorbe fără acoperire. Auzim ţipătul surd al unei economii strangulate din panică şi prostie.

Continuarea pe Ziarul Financiar

 

 

Sursă foto – www.zf.ro