Vânzările Dacia scad puternic la nivel european

Dacia a înregistrat vânzări foarte slabe în cele mai mari țări europene. După scăderile din luna ianuarie, marca românească a încheiat și februarie cu valori foarte mici în Germania și Franța. Înmatriculările Dacia în Germania au scăzut în luna februarie cu 36,6% în comparație cu aceeași lună din 2019, la un nivel de 3.708 unități, continuând tendința din prima lună a anului.

Dacia are a patra cea mai mare scădere din piață, după Smart, Honda și Tesla. Doar 10 mărci dintr-un total de 34 au înregistrat creștere în februarie, dintre acestea cele mai importante fiind SEAT și Volvo.

Cauzele acestor scăderi au la bază modificări în legislația privind emisiile de carbon, coroborată cu o scădere vizibilă a cererii.

Dacia a scăzut producția la Mioveni, cu aproximativ 30%, din toate aceste motive, fiind scoase din ofertă anumite motorizări. Compania anunțat, de altfel, că suspendă extinderea uzinei din România, unde ar fi trebuit să fie implementată o investiție de 100 milioane de euro, care includea și un ajutor de stat de 25 de milioane de euro.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/DaciaRomania/photos/?ref=page_internal