Jurnalista Sidonia Bogdan – doamnele de la ONG-ul ”Dăruiește viață” să-și asume pe față o direcție politică. Nu e normal să te folosești de un ONG și să faci politică

Jurnalista Sidonia Bogdan a scris pe pagina de Facebook un comentariu foarte dur la adresa fondatoarelor ”Dăruiește viață”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu. Această opinie vine după ce Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au sprijinit comunicațional atât PLUS cât și USR.

Eu cred că cele două care fac celebrul spital ar trebui să își asume rolul pe care îl joacă și să intre în politică, Plus, USR sau ce doresc ele. Pur și simplu își bat joc de ideea de caritate dacă mai continuă astfel.

Nu toți ne-am născut ieri, știm foarte bine că nu sunt singurul ONG din România care ajută oameni bolnavi. România nu duce lipsa de oameni vocaționali pentru a face caritate, duce, în schimb, lipsă de generozitate din partea companiilor prospere să doneze pentru aceste cauze. Am întâlnit ong-iști care se plângeau că firmele mari, dacă nu primesc telefoanele necesare, nici nu le deschid ușa să le asculte nevoile. Nu vă imaginați că pe toate ONG -uri sar companiile și ambasadele cu bani să le susțină cauza. Nici vorbă.

Cele două femei au fost niște privilegiate, prin comparație cu celălalte ONG-uri din domeniu. Și în loc să mulțumească pentru ce au primit, să-și vadă de treaba lor, tot încearcă să ne mântuiască politic.

A construi un spital pentru copii bolnavi este o cauza nobilă, dar deja nu mai pot. Cele două femei sunt foarte agresive politic. Pe de o parte își pun sute de selfie-uri cu ele să ne explice cât de bune și nobile sunt ele, pe de altă parte intră în tot felul de conflicte politice cu PSD.

Again, pentru cei care nu ne-am născut ieri, celebrul varan, Dan Voiculescu, detestabilul, avea și el o fundație bine pusă la punct pentru a ajuta copii bolnavi. Vedetele postului organizau periodic tot felul de emisiuni pentru strângeri de fonduri, prezentau cazuri grele și, varan neveran, niște oameni erau ajutați.

Mi se pare de minimum bun simț să separi caritatea de conflictul politic și să alegi una dintre ele. Sau măcar asumă-te! Intră într-un partid iar lumea îți va înțelege mai ușor rolul. – a scris Sidonia Bogdan pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/carmen.uscatu