Erdogan copiază tactica lui Putin din Crimeea. Refugiații sunt omuleții verzi ai Turciei în Grecia

Relațiile greco-turcești au reprezentat mereu o problemă europeană iar conflictul dintre cele două state, deși stins din punct de vedere militar, a persistat mereu la un anumit nivel.

Refugiaţii plecați din Turcia spre Europa au ajuns în cursul acestei săptămâni la graniţa dintre Turcia şi Grecia.  Poliţia greacă a recurs  la gaze lacrimogene împotriva migranţilor care forţează pătrunderea în Grecia.

Turcia a anunţat joi că desfăşoară 1.000 de poliţişti de-a lungul fluviului de la frontiera cu Grecia, cu scopul de a împiedica Atena să respingă migranţii care încearcă să-l traverseze.

Grecia şi UE acuză Turcia de faptul că a favorizat în mod deliberat acest nou aflux de refugiaţi, cu scopul de a exercita presiuni asupra Bruxellesului şi a obţine fie mai multe mijloace financiare pentru a se ocupa de migranţi, fie o susţinere diplomatică a scopurilor geopolitice turce în conflictul din Siria.

Mai mulți experți greci consideră că Erdogan se folosește de migranți pentru a destabiliza Grecia. Mai exact, văd în migranții sirieni direcționați de Ankara spre Grecia un exercițiu de conflict asimetric, de tipul celui desfășurat de ruși în Crimeea.

 

 

 

Sursă foto -https://www.facebook.com/pg/RTErdogan/photos/?ref=page_internal