Conform Agerpres, un pilot a relatat la audierile de la Tribunalul București că l-a transportat de mai multe ori pe Liviu Dragnea cu un elicopter pe insula Belina, în baza unui contract încheiat cu PSD.

sondaj

Constantin Apăvăloaie, administrator al firmei de transport aviatic Cobrex Trans din Brașov, a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul „Belina”.

„L-am transportat de mai multe ori pe domnul Dragnea pe insula Belina. Nu știu dacă este insulă din punct de vedere geografic, dar așa o identificam. Imediat după ce aterizam pe insula Belina, îl lăsam pe domnul Dragnea și plecam. (…) Serviciile de transport au fost încheiate în baza unui contract semnat între Cobrex Trans și PSD”, a spus pilotul.

„Prima oară când m-am dus acolo cu ani în urmă, am aterizat singur şi erau multe bălării. În urma unui transport al domnului Dragnea, când am aterizat pe insulă, am vorbit cu un administrator de acolo şi i-am solicitat să degajeze terenul, pentru că nu se putea ateriza. Ulterior, m-am dus cu domnul Dragnea şi era o platformă în construcție. Am observat că terenul era compactat şi era beton pe câțiva metri pătrați. Am aterizat pe acea platformă. (…) Acea placă de beton nu poate fi considerată heliport. Pentru heliport trebuie să aibă autorizație de la autorități şi, din punct de vedere tehnic, pentru a putea ateriza, platforma trebuie să reziste la presiunea de aterizare a elicopterului. (…) L-am transportat cu domnul Dragnea şi pe aghiotantul acestuia, Adrian de la SPP, precum şi alte persoane a căror identitate nu o pot spune. Cel mai mult am transportat patru persoane. În perioada campaniei, de obicei vara, mergeam cu domnul Dragnea în ţară şi apoi îl lăsam pe insula Belina”, a mai spus pilotul.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/liviudragnea.ro/photos