Conform surselor media, președintele Iohannis va desemna un premier tehnocrat. Acesta are de ales între Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe și generalul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

sondaj

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD ar vota un guvern tehnocrat, cu Ciucă premier.

”Şi eu şi Victor Ponta am propus un tehnocrat, un specialist prim-ministru, dar ce nu am mai apucat să spunem, pentru că nu am fost luaţi în serios, cu toate că aveam o majoritate parlamentară şi în spiritul Constituţiei aşa ar fi trebuit, noi nu impuneam un ministru în acel guvern. Vine domnul Ciucă, să spunem – este un specialist pe care eu îl stimez foarte mult -, dacă vine fără niciun membru PNL în guvern, există posibilitatea ca noi să votăm acest guvern. Este posibil”, a spus Marcel Ciolacu.

În ceea ce-l privește pe Bogdan Aurescu, deși este un apropiat al lui Klaus Iohannis, acesta a fost foarte mult timp asociat cu PSD. Odată cu apariția zvonurilor despre posibila sa numire, acesta a fost atacat de Andrei Caramitru pe Facebook:

Pe surse se spune că Aurescu, actualul ministru de externe, e in carti sa fie numit prim ministru. Logic – e omul lui Iohannis, fost consilier prezidențial.

Dar a fost in trecut membru in PSD (da, da) și a fost pupila lui Adrian Nastase care l-a lansat in politica.

Am înfrânt. Deschideți șampaniile. – a scris Caramitru

O altă propunere a președintelui va fi imposibil de impus în condițiile în care PSD și Pro România au majoritate.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis/