Ludovic Orban, apel către Diaspora în contextul coronavirus – ”Să nu mai vină în România decât dacă este absolut necesar”

Ludovic Orban a făcut un apel la românii aflați în Italia, cărora le-a transmis să nu mai vină în România în perioada următoare decât în situații absolut necesare, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Fac un apel la cetățenii români din zonele afectate să evite pe cât posibil deplasările care nu sunt necesare. Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate. Dacă au fost în zone cu risc minim, își pot contamina familia și prietenii.

Dacă vin din zonele afectate, intră automat în carantină. Dacă vin din regiunile unde există risc crescut, măsura este de izolare la domiciliu. Carantină înseamnă și carantină instituționalizată.

Am inventariat și posibilitățile de tratare, de diagnosticare. Există un sistem de diagnosticare care presupune un anumit timp (…). Nu putem forța un cetățean român din Italia să ne prezinte pașaportul sau actul de identitate românesc, dar am insistat către Poliția de Frontieră și DSP să afle cu precizie unde stă în Italia, unde lucrează, astfel încât să stabilim cu precizie dacă este cazul să luăm o măsură sau alta. – a declarat Ludovic Orban

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/pg/pnl.ro/photos/?ref=page_internal