Liviu Iolu, candidat PLUS la Primăria Iaşi, a declarat că măsura va fi inclusă în programul de guvenare USR-PLUS pentru alegerile parlamentare.

sondaj

“Iaşiul suferă de zeci de ani şi din cauza slabei reprezentări la nivel central a politicienilor locali şi a puterii lor de negociere în numele oraşului şi a regiunii de Nord-Est. Au fost miniştri ieşeni în Guvern şi am avut şi foarte mulţi parlamentari dar, să o recunoaştem, nu au reuşit niciodată să impună agenda reală a Iaşiului nici în Guvern şi nici în Parlament pentru a nu-şi supăra şefii sau aliaţii. Cel mai grav este să ne resemnăm spunând că mai mult nu putem cere, mai mult nu se poate“, a afirmat Liviu Iolu.

“Garantez că doar o asemenea măsură mai poate mişca marile proiecte de infrastructură ale regiunii, linii de tren rapide, autostrada A8 Iaşi-Târgu Mureş şi drumul expres Bucureşti-Siret. Am discutat foarte serios împreună cu conducerea PLUS şi vom gândi modificările legale corespunzătoare care să susţină această măsură şi altele asemănătoare. Ele vor face parte din programul de Guvernare al Alianţei USR-PLUS cu care ne vom prezenta în alegerile Parlamentare“, a mai spus Iolu.