Italia a decretat stare de urgență din cauza coronavirului. Europa în alertă!

Peste 100 de cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat până acum în Italia, unde cele mai afectate regiuni sunt Lombardia şi Veneto. 11 localități au fost închise în Lombardia:polția și carabinierii vor controla drumurile de iesire. Pentru aceste localități în carantină se va crea un coridor steril pentru ca mașinile cu alimente și medicamente să poată aproviziona magazinele și farmaciile care vor fi deschise doar cateva ore pe saptamană.

Guvernul Italiei a decis carantină de 14 zile pentru toți cei care au avut contact cu persoane infectate cu coronavirus, iar în regiunea Friuli Venezia Giulia, situată în nord-estul Italiei, este declarată starea de urgență. În prezent, se iau în calcul noi măsuri, notează la Reppublica.

Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că noi cazuri de infectare cu coronavirusul depistat în China la finalul anului trecut sunt „foarte posibile” în Franţa şi că autorităţile sanitare sunt pregătite în cazul unei epidemii, scrie Reuters.

Ministerul Sănătăţii din Romînia –  Toate persoanele care vin din zonele Veneto şi Lombardia din Italia, unde s-au înregistrat multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, sau care au călătorit acolo în ultimele două săptămâni, vor fi plasate 14 zile în carantină.

 

 

 

Sursă foto – www.facebook.com/mihaela.iordachegiornalista