În Italia sunt deja 155 de cazuri confirmate și 3 morți. 11 localități au fost închise în Lombardia și Veneto. Forțele de ordine controlează drumurile de acces. Pentru aceste localități în carantină se va crea un coridor steril pentru ca mașinile cu alimente și medicamente să poată aproviziona magazinele și farmaciile care vor fi deschise doar cateva ore pe saptamană.

sondaj

Guvernul Italiei a decis carantină de 14 zile pentru toți cei care au avut contact cu persoane infectate cu coronavirus, iar în regiunea Friuli Venezia Giulia, situată în nord-estul Italiei, este declarată starea de urgență.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul este pregătit și că procedurile de achiziţie de echipamente, medicamente şi materiale necesare sunt în curs de derulare.

„Suntem cu procedurile de achiziţie în derulare, astfel încât să achiziţionăm cât mai rapid, la începutul săptămânii viitoare, materiale, echipamente, substanţe, medicamente necesare pentru astfel de situaţii. (…) Şi în afara Bucureştiului am gândit locaţii posibile de carantină”, a susţinut premierul.

O femeie de 40 de ani care a venit din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului, a fost preluată, duminică, la sosirea la Buzău, de o ambulanţă şi transportată la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, unde va fi supusă unor investigaţii medicale.

 

 

Sursă foto – gisanddata.maps.arcgis.com