Moise Guran, directorul de campanie al USR, consideră că Iohannis greșește atunci când sprijină un nou program PNLD. Acesta explică pe Facebook de ce PNDL trebuie să dispară:

sondaj

Cred că președintele greșește atunci când spune că PNDL trebuie păstrat și să vă explic de ce…

Când a fost înființat (de Elena Udrea, nu de Dragnea) acest instrument copia exact regulile de atribuire ale fondurilor europene.

Doar că banii veneau de la buget.

Doar că statul, iar nu o instituție europeană trebuia să facă controlul.

Doar că Ministerul Dezvoltării decidea ce comune primesc bani și câți.

Altfel spus, totul în pixul celui aflat la putere și, așa cum arată acum cazul Ghizdeanu, nimeni n-a controlat niciodată nimic, banii s-au dus pe șpagi iar țara tot săracă a rămas.

Cu timpul PNDL-ul ăsta a intrat în competiție cu fondurile pentru cofinanțare pentru marea infrastructură, pe care le-a și surclasat. Da, România n-a accesat fonduri europene si pentru că PSD nu mai avea bani de cofinantare.

De aia spun, Președintele Iohannis greșește. Nu vrem transferarea puşculitei de partid de la PSD la PNL. Chiar presupunând că liberalii sunt altfel decât pesediștii, reformarea instituțiilor trebuie făcută astfel încât ele să reziste schimbărilor de putere. Să nu mai poată face șpagi nici chiar pesediștii, dacă se vor întoarce la putere.

De aceea noi susținem că PNDL trebuie desființat, iar banii de investiții pentru administrația locală trebuie alocați fără amestec politic.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/moise.guran