Update Coronavirus: Peste 1.100 de morți și 45.000 de cazuri confirmate. Economia chineză este în declin. Sunt așteptate șocuri economice la nivel global

Coronavirusul a omorât până acum 1.116 persoane și au  fost înregistrate peste 45.204 de cazuri de îmbolnăvire. Două morți au fost înregistrate în afara Chinei, una în Hong Kong și una în Filipine. La nivel european sunt înregistrate 60 de cazuri de coronavirus.

Conform cercetătorilor de la Imperial College London rata de deces este de 18% în rândul cazurilor depistate în provincia Hubei, epicentrul epidemiei. În schimb, la nivel global, aceasta este evaluată la ”aproximativ 1%”, cu o doză de incertitudine cuprinsă între 0,5% și 4%.

Credit foto – thesun.co.uk

Cum a apărut?

Specialiști chinezi susțin că noul coronavirus a apărut la lilieci, însă oamenii de știință cred că a trecut printr-o altă specie înainte de a fi transmis oamenilor.  Aceștia au susținut că acest animal intermediar ar putea fi pangolinul, un mic mamifer cu solzi, în pericol de dispariție.

Denumirea oficială  a virusului va fi Covid-19 a anunţat marţi, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Incertitudinea economică

Economia chineză reprezintă 16% din economia globală. Orice criză puternică apărută în China va genera automat probleme reale la nivel mondial.

Guvernul Chinei a început deja să caute soluții pentru a evita eventuale probleme economice produse de răspândirea coronavirusului. Banca Națională a Chinei a injectat cantități imense de bani în piețe pentru a putea elimina presiunea care există asupra băncilor și debitorilor. Autoritățile chineze au anunțat, de asemenea, mai multe tăieri de taxe și subvenții pentru a ajuta consumatorii.

Toate companiile care importau produse din China au activitatea afectată pe durată nelimitată.

 

 

Sursă foto – www.rtmagazine.com