Andrei Caramitru – USR trebuie să aibă două ministere dacă trece guvernul. Justiția și Internele

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Caramitru explică care ar trebui să fie strategia USR în contextul politic complicat din această perioadă.

Un mic sfat. E bine ca USR/PLUS se poziționează anti sistem. Însă acum trebuie sa joace asimetric. Altfel vor cădea in irelevanță.

Eu as forța doua lucruri:

1) sa aibă 2 miniștri in noul guvern dacă trece. Justiția și Internele. cu oug-uri aferente. Nu vrea PNL? Sa fie atacat masiv zic. Vrea – foarte bine, e perfect, se pot schimba lucruri in bine

2) sa vina public cu propunere de colaborare pentru PNL și eventual Pmp pentru locale. Unde ei stau mai bine – sa ceara susținere. Și sa ofere susținere acolo unde PNL sta mai bine. Un pachet clar. Public. De de-pesedizare. Vrea PNL – fantastic. Nu vrea – devine evident pentru toată lumea ca prefera sa mențină pe PSD-isti la butoane in diverse primarii. Si vor deconta masiv electoral. Șah mat.

Hai mai cu forța, ambiție, mai creativ și mai constructiv. Hai sa mișcam barca ca suntem eșuați ca țara. E nevoie de energie și curaj.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/photo