Senatul României a votat, în calitate de Cameră decizională, Legea privind învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control cu exercițiul autorității publice pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. Proiectul a fost inițiat de parlamentarul PSD Șerban Nicolae.

sondaj

Articolului 4 din lege prevede“în cursul procedurii legale aplicabile, faptele sesizate, în scris, de personalul didactic, de conducere, de îndrumare și control, în exercitarea atribuțiilor specifice funcției, se bucura de prezumție relativă de veridicitate, până la proba contrară.”

Mai exact, un profesor poate acuza oricând un elev de orice. Conform legii, acuzația profesorului va fi considerată veridică, în timp ce copilul sau părintele vor avea o singură opțiune: să demonstreze că NU au făcut ceea ce li se impută. Ceea ce, în majoritatea cazurilor, este imposibil. Practic, în cazul elevilor dispare prezumția de nevinovăție, care face parte din drepturile fundamentale ale omului.

Consiliul Național al Elevilor îi cere președintelui Iohannis să blocheze legea.

 

 

 

Sursă foto – www.quora.com