Marcel Ciolacu: Avem toate semnăturile pentru moțiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că moţiunea de cenzură semnată de PSD și UDMR va trece iar guvernul PNL va pica.

„Avem pe 28 votul pe – aşa cum am promis – eliminarea pensiilor speciale, în dezbatere şi pe urmă vot final. Pe data de 29 primul-ministru va veni şi îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Avem trei zile calendaristice să depunem moţiunea. Noi textul moţiunii îl avem discutat. Este făcut. Avem toate semnăturile necesare. În acest moment, au semnat membri ai PSD şi ai UDMR”, a declarat Marcel Ciolacu în conferința de alegeri a PSD Timişoara.

Președintele PSD a subliniat că nu vizează preluarea guvernării.

„Demersul nostru este pentru a apăra un principiu democratic, respectiv să nu modifici legile electorale, foarte importante în orice stat şi în orice colţ al lumii, în ultimele şase luni de desfăşurare a lor. Cu alte cuvinte, nu ai dreptul să modifici regulile în timpul jocului. Chiar dacă se spune că mai sunt patru luni – mai sunt patru luni calendaristice -, în cele patru luni sunt 45 de zile de campanie electorală, o lună de depunere a candidaturilor, de mers la tribunal, validare a lor. Cu alte cuvinte, în joc mai este o lună de zile înainte de începerea tuturor procedurilor. (…) Cred în continuare că moţiunea va trece” – Marcel Ciolacu

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CiolacuMarcel/photos/a.